Reducere consum energie electrica: recomandări pentru consumul de energie electrică

Reducere consum energie electrica: recomandări pentru consumul de energie electrică

Cum valoarea energiei electrice crește cu o rapiditate greu de stăpânit, tot mai mulți locatari se îngrijorează cu privire la factura pe care o au de plătit la final de lună pe energia electrică. Și aici intervine necesitatea unor bune practici de reducere consum energie electrica.

Panourile solare nu reprezintă o soluție viabilă pentru întreaga populație. Mai mult decât atât, economisirea energiei și protejarea mediului devin împreuna luxul pe care și-l permite doar acel mic procent de populație. Dar ce se întâmplă cu restul persoanelor care la finalul lunii trebuie să achite valoarea facturii de energie electrică?

Din fericire, există alternative simple și la îndemâna tuturor pentru a face o schimbare pozitivă. Cu ajutorul a câtorva ajustări precum integrarea unor becuri LED în schema electrică, oricine poate reduce lunar consumul de energie electrica, fără a fi nevoie să investească în tehnologii costisitoare.

Cu o schemă de iluminat inteligentă, vei regla intensitatea luminii în funcție de activitatea pe care o desfășori, fie că este vorba despre citit, gătit sau relaxat. În plus, poți crea un efect deosebit și inedit asupra decorului tău prin utilizarea unei băi de lumină, dată de banda LED sau spoturi LED strategic amplasate. Rămâi în continuare alături de noi și vei afla cum poți reduce lunar kWh din consumul de energie.

Cuprins:

  • Care este consumul lunar de energie electrica în locuința ta?

  • Ce poți face pentru reducerea consumului de energie electrica?

  • Reducere consum energie electrica in mod inteligent

  • Schema electrica influențează valoarea totală a consumului de energie

  • Recomandări de reducere consum energie electrica

Care este consumul lunar de energie electrica în locuința ta?

reducere consum energie electrica in locuinta

Demersurile de reducere consum energie electrica pornesc, bineînțeles, de la identificarea valorii consumului lunar kWh. Poți afla cu ajutorul unui calculator câtă energie electrică consumă locuința ta, urmărind contorul electric și factura de la furnizorul tău de energie electrică.

Contorul electric afișează consumul electric în kilowatt-oră (kWh) și poate fi citit direct de pe ecranul acestuia. Spre exemplu, dacă la finalul lunii consumul tău de energie a fost de 150 kWh, atunci la un calcul simplu media zilnică de consum este de 5 kWh.

Desigur, acesta este un exemplu, însă calculatorul te va ajuta să identifici care este consumul tău aproximativ într-o lună. Pasul imediat următor este să vezi ce poți face pentru a reduce valoarea facturii tale pe lună. Hai să vezi cum faci acest lucru!

Ce poți face pentru reducerea consumului de energie electrica?

Pe baza consumului tău actual, trebuie să identifici câteva modalități prin care poți într-adevăr să consumi mai puțin curent lunar. În general, totul se rezumă la electrocasnice și cel mai important este să vezi cum îți poți schimba obiceiurile zilnice pentru a avea cu adevărat un impact în timp.

Mașina de spălat, centrala termică și cuptorul/aragazul sunt electrocasnicele care te împing spre un cost total mai ridicat la factura de energie electrica. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să te oprești din a le folosi. Pur și simplu este cazul să înveți să le folosești eficient pentru o economie mai mare de curent. Citește în continuare să vezi ce poți face pentru o reducere consum energie electrica.

Reducere consum de energie electrica in mod inteligent

reducere consum energie electrica in mod inteligent

Există multe metode prin care poți să optimizezi consumul de energie electrică. Un prim pas ar fi să înlocuiești aparatele electrice vechi cu unele cu eficiență energetică ridicată. De asemenea, ai putea să închizi și să scoți din priză aparatele electrice atunci când nu sunt utilizate.

Un sistem de automatizare ar putea fi de asemenea o alegere bună pentru a ajusta consumul de energie electrică în funcție de nevoile tale și pentru a reduce consumul neutilizat. Planificarea consumului de energie electrică este un alt mod prin care poți implementa o reducere consum energie electrica.

Schema electrica influențează valoarea totală a consumului de energie

Imaginează-ți că poți să te bucuri de o casă plină de lumină, dar să cheltui mult mai puțin pe factura de electricitate. Cu iluminatul inteligent, acest vis poate deveni realitate! Vei avea nevoie de echipament electric pe bază de LED pentru a obține aceeași cantitate de lumină, dar la costuri și emisii carbon mai mici.

Dar aceasta nu este singura veste bună! Schimbându-ți vechea instalație electrică cu becuri LED sau spoturi LED vei reduce și costurile de întreținere a locuinței tale, deoarece acestea durează mult mai mult decât cele tradiționale.

Noi suntem aici pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere în ceea ce privește iluminatul eficient din punct de vedere energetic. Te invităm să descoperi selecția de noastră de iluminat inteligent pe bază de LED și să îți alegi produsele preferate în funcție de puterea corpului de iluminat, raportată la consumul de energie electrică.

Recomandări de reducere consum energie electrica

Un prim pas important este să investești în produse electrice de calitate, precum becuri LED, care sunt capabile să ofere mai mult, cu mai puțin. Acest lucru se datorează faptului că LED-urile consumă mai puțină energie decât tipul obișnuit de echipament electric.

Ca să îți poți face o idee asupra eficienței LED, un bec LED de doar 6 Wați poate produce aceeași cantitate de lumină ca un bec tradițional de 40 Wați. Acest lucru se datorează eficienței ridicate a LED-urilor, măsurată prin raportul dintre luminozitate (lumeni) și consumul de energie (Watt). De asemenea, LED-urile sunt capabile să transforme în medie 70% din energia lor în lumină, fără să producă căldură inutilă.

Dincolo de avantajele iluminatului inteligent, poți încerca să economisești bani la factura de curent prin schimbarea obiceiurilor tale de consum. Spre exemplu, atunci când nu ești într-o încăpere, ai putea stinge luminile. Aparatele electrice consumă energie și emit gaze cu efect de seră atunci când sunt în funcțiune, chiar dacă sunt echipate cu tehnologie LED, care este mai prietenoasă cu mediul.

O altă variantă ar fi să alegi echipament electric inteligent. Corpurile de iluminat cu senzor de mișcare te pot ajuta în demersurile tale de reducere consum energie electrica. În zonele cu trafic intens, cum ar fi holurile sau zonele de acces, poți integra iluminat LED care se va aprinde doar la detectarea mișcărilor. Astfel, nu vei fi nevoit să ții lumina aprinsă în permanență și vei plăti doar cât timp este în funcțiune.

Ai nevoie de un iluminat inteligent? Descoperă gama noastră de electrice!

Avem o gamă variată de produse LED disponibile online pentru a satisface nevoile tale. Vei găsi becuri LED la prețuri avantajoase, echipamente electrice cu senzor de mișcare și multe sisteme de iluminat economice. Nu mai sta pe gânduri și explorează oferta noastră chiar acum!

Suport clienti Luni-Vineri: 08.00-17.00

+40786512222 office@ultrabright.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!