CABLURI

Afiseaza: 1-24 din 34 produse

 Filtre

Cabluri si conductori electrici

Intr-un sistem electric, rolul unui cablu electric este crucial pentru transmitere si distributie de energie electrica intre diferite echipamente si instalatii electrice. Pe scurt, nicio instalatie electrica nu ar fi posibila fara cabluri electrice rezistente si accesorii specifice de izolatie.

Utilizate intr-o multitudine de instalatii electrice interioare si exterioare, de la locuinte si cladiri comerciale pana la facilitati industriale si infrastructura de telecomunicatii, categoria cablurilor este adaptata pentru a satisface nevoile specifice ale fiecarei aplicatii. 

Un cablu de curent poate fi fabricat conform standardelor de siguranta din materiale diferite pentru uz casnic sau comercial. In oferta noastra online dispui de o gama variata din care sa iti alegi cablurile si conductorii electrici. Gasesti produse din categoria cabluri electrice fabricate din cupru si aluminiu, rola cablu electric cu manta din plumb, armatura din banda de otel sau izolatie din PVC sau cauciuc.

Tipuri de cabluri electrice

Suntem un magazin cabluri electrice cu o gama larga de cabluri rezistente cu conductori flexibili sau rigizi, pentru instalatii fixe sau mobile care asigura transmiterea energiei electrice in siguranta. Fiecare cablu sau conductor dispune de o codificare din litere si cifre si sunt clasificate dupa numarul de conductoare, izolatie, protectie termica si invelisul exterior.

Categorii de cabluri:

  • CYY: cablu folosit in instalatii fixe, pentru medii uscate sau umede, in canale de cabluri, in pamant, apa sau beton
  • FY: conductor rigid izolat, folosit in instalatii fixe montate in tuburi de protectie, pentru circuite de semnalizare si control
  • MYF: conductor multifilar rezistent, alcatuit din cuprul recopt, folosit pentru aparate electrice sau sisteme de iluminat
  • MYYM: cablu flexibil cu conductor de cupru flexibil, folosit in instalatii semi-industriale cu solicitari mecanice medii

Tipuri de conductori

Exista mai multe tipuri de cabluri electrice si conductori, iar diferentele principale intre ele sunt date de numarul de conductoare electrice si de sectiunea conductorului exprimata in mm². Aceste specificatii sunt esentiale pentru alegerea si utilizarea corecta a cablurilor in diferite aplicatii.

Sectiunea conductorului are un impact direct asupra capacitatii de transport a curentului electric si a rezistentei termice. Cu cat sectiunea conductorului este mai mare, cu atat cablul poate transporta un curent electric mai mare fara a se supraincalzi.

Cablurile de curent cu un singur conductor sunt cunoscute sub numele de cabluri de tip unifilar (brut). Acestea au un singur conductor electric inconjurat de o izolatie de plastic. Sunt utilizate in mod obisnuit pentru conexiunile interne ale dispozitivelor electrice si pentru instalarea in tuburi, tevi sau in pereti.

In schimb, cablurile electrice cu mai multi conductori sunt de tip multifilar (litat), intrucat pot avea doi sau mai multi conductori electrici, care sunt izolati individual si apoi inconjurati de o protectie comuna. Cablurile multifilare sunt utilizate pentru a realiza conexiuni complexe, cum ar fi alimentarea cu curent electric a echipamentelor industriale sau in instalatiile electrice pentru cladiri.

Comanda online cabluri electrice cu livrare rapida oriunde in tara!

Planifici sa renovezi locuinta? La noi poti opta pentru aparatura de care ai nevoie pentru instalatia electrica de acasa. Plaseaza comanda online si vei economisi timp in gasirea celor mai bune cabluri pentru nevoile tale. Pe Ultrabright.ro gasesti in stoc cabluri armate, flexibile sau rigide si pe diferite dimensiuni la preturi avantajoase.

Suport clienti Luni-Vineri: 08.00-17.00

+40786512222 office@ultrabright.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!