Iluminat baie: ghid complet pentru alegerea produselor LED cu rezistență la umiditate

Iluminat baie: ghid complet pentru alegerea produselor LED cu rezistență la umiditate

Îți dorești să ai o baie care să rivalizeze cu cele mai exclusiviste spa-uri din lume? În căutarea ta avidă pentru elemente care îți pot transforma baia într-o oază de relaxare în propriul cămin, se prea poate să fi uitat de iluminat baie.

Probabil ai petrecut ore întregi navigând pe site-uri de design interior, ai vizitat magazine de specialitate și ai analizat fiecare detaliu pentru a face alegeri inspirate, astfel încât baia ta să fie exact așa cum ți-ai imaginat-o. Dar te-ai gândit și la corpuri de iluminat baie? Ce ai spune de aplice LED pentru o iluminare clară a băii tale? Sau poate spoturi LED încastrate în tavan!

Nu este nicio problemă dacă nu ai acordat atât de multă atenție tipului de iluminare, de aceea ești aici. Îți vom prezenta într-un ghid complet tot ce trebuie să știi despre alegerea produselor de iluminat baie: de la temperatura de culoare, lumina potrivită în funcție de zone, cât și ce produse LED să alegi și, cel mai important, cum și în funcție de ce caracteristici să le alegi.

Informații utile pe care le vei afla din acest articol:

  1. Cât de importantă este o lumina bună în baie?

  2. Care este temperatura de culoare pentru un iluminat baie eficient?

  3. Ce putere este cea mai bună pentru iluminatul băii?

  4. De câte lumini/produse LED ai nevoie în baie?

  5. Corpuri de iluminat: caracteristici importante pentru iluminatul băii

1. Cât de importantă este o lumina bună în baie?

bec led crom

Iluminatul băii este deseori neglijat, în timp ce alte zone mai vizibile, cum ar fi livingul, holul sau bucătăria sunt puse în prim-plan. Dar hai să fim realiști, petreci o mulțime de timp în baie. Acolo îți începi, practic, ziua. Faci un duș, te speli pe față și te pregătești pentru o nouă zi. Așa că, ar trebui să te concentrezi și asupra acestei încăperi în privința corpurilor de iluminat baie.

Înainte, totuși, de a alege un bec, fii atent spre ce tip de iluminat baie te orientezi. Vei dori produse puternice, dar și fiabile din punct de vedere energetic și de aceea, cea mai bună opțiune în acest sens sunt produsele LED de iluminat baie.

Gândește-te la oglindă și la cât de bine s-ar integra banda LED de jur împrejurul conturului acesteia. Desigur, poți oricând să alegi o plafonieră LED pe care să o centrezi pe tavanul băii tale. Indiferent de alegere, trebuie să fii atent la temperatura și culoarea produsului de iluminare.

2. Care este temperatura de culoare pentru un iluminat baie eficient?

Lumina albă simplă poate fi mai complicată decât crezi, deoarece are nuanțe și temperaturi diferite care pot influența și chiar altera percepția ta asupra machiajului și chiar și asupra hainelor.

Dar nu-ți face griji, astăzi te vom ajuta să-ți găsești corpurile de iluminat baie potrivite. Înainte de a adăuga în coș un anumit produs, mare atenție la temperatură. Temperatura este măsurată în Kelvini, mai precis în funcție de intensitatea acestora.

Dacă în restul casei alegi o lumina caldă, pentru baie ar fi bine să alegi lumină clară pentru a obține cea mai bună variantă de iluminare în interior. Prin urmare, pentru a te asigura că alegi produsele LED potrivite, consultă indicatorii Kelvin și alege un produs peste 3000K pentru o iluminare eficientă.

3. Ce putere este cea mai bună pentru iluminatul băii?

Așadar, după ce am discutat despre temperatura culorii iluminatului, să ne concentrăm acum asupra luminozității. Pentru a avea o baie perfect iluminată, trebuie să iei în considerare puterea sursei de lumină. Alege corpuri de iluminat baie în funcție de dimensiunea spațiului tău și încearcă să urmărești puterea produsului LED.

Ar trebui să optezi pentru o putere între 45 și 100 de wați. Sugestia noastră ar fi să alegi produse de iluminat baie reglabile, prin care să poți schimba luminozitatea în funcție de nevoile tale specifice.

4. De câte lumini/produse LED ai nevoie în baie?

banda led 15w lei

Pentru a stabili cu exactitate de câte corpuri sau produse de iluminat baie ai nevoie, trebuie să iei în considerare dimensiunea băii și înălțimea tavanului. Dincolo de aceste aspecte, va mai trebui să te gândești ce tip de lumină îți dorești în baia ta. Sunt trei variante, pe care ai putea să le iei în calcul: lumina generală, lumina de sarcină și lumina de accent.

Iluminatul de sarcină deservește zonei în care ai amplasată o oglindă. De regulă, alegi produse de iluminat baie care să te ajute să îți îndeplineși sarcinile de zi cu zi. Lumina ambientală poate crea o atmosferă plăcută și relaxantă, iar lumina de accent evidențiază elementele de design impresionante.

Ca să îți răspundem și cu aproximație, pentru o baie mică poți avea maximum 3 corpuri de iluminat baie, în timp ce pentru un spațiu mai generos, te poți duce și către 5-7 corpuri LED. Totul depinde și de cum amplasezi aceste produse, de tipul de lumină și de intensitatea lor (peste 3000K).

5. Corpuri de iluminat: caracteristici importante pentru iluminatul băii

Orice produs LED trebuie să îndeplinească o multitudine de roluri importante, precum crearea unei atmosfere plăcute și relaxante, iluminarea adecvată a oglinzii și a zonei din jurul acesteia, dar și asigurarea unui iluminat baie uniform și eficient. Dacă îți dorești să faci alegerea potrivită, este important să fii atent la câteva caracteristici cheie ale corpurilor de iluminat pentru baie.

Dincolo de aspectele menționate anterior, gradul de protecție pentru umiditate este aspectul cel mai important atunci când alegi produse LED de iluminat baie. Corpurile de iluminat pentru baie trebuie să aibă un grad de protecție cel puțin egal cu IP44 sau mai mare, IP65, pentru a fi rezistente la umezeală și la contactul cu apa.

Ar trebui să iei în considerare forma și culoarea corpului de iluminat baie în funcție de dimensiunea și designul băii tale. De exemplu, un corp de iluminat în formă de disc plat și într-o culoare de negru opac sau crom poate fi potrivit pentru o baie modernă, în timp ce un corp de iluminat suspendat se va potrivi mai degrabă într-o baie tradițională.

Ai nevoie de un produs de iluminat baie eficient? Vezi oferta noastră!

Dacă ești în căutarea unui mod de a îmbunătăți experiența ta în baie, iluminatul LED ar putea fi exact ceea ce ai nevoie! Însă, înainte de a cumpăra, este important să te asiguri că alegi produsul potrivit pentru nevoile tale. În oferta noastră vei găsi o gamă variată de corpuri de iluminat baie, astfel încât să poți compara și să alegi exact ceea ce ai nevoie pentru baia ta.

Suport clienti Luni-Vineri: 08.00-17.00

+40786512222 office@ultrabright.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!