Corpuri de iluminat living: Idei creative și sfaturi despre cum să le alegi pe cele potrivite

Corpuri de iluminat living: Idei creative și sfaturi despre cum să le alegi pe cele potrivite

Te-ai gândit să îți decorezi camera de zi, dar nu știi de unde să începi? Nu este chiar așa cum te-ai gândit tu. Nu pornești de la mobilier. Este nevoie ca alegerea ta să înceapă de la corpuri de iluminat living și apoi toată estetica să își țeasă natural drumul spre decor și design.

Indiferent de produsele de iluminat pentru living pe care le alegi, este vital să ții cont de aspectul camerei tale. Să știi ce spoturi LED se potrivesc într-o zona și ce alt produs trebuie integrat în alt punct. Astăzi, când ai la dispoziție o mulțime de produse electrice, poate fi dificil să faci alegerea potrivită în materie de lustre LED sau aplice LED. Dar, cu puțin ajutor, vei putea alege atât de ușor varianta potrivită de corpuri de iluminat living!

Știai că poți folosi aproape orice tip de iluminat pentru living astfel încât să conturezi lumina, dar și accentele potrivite în casa? Te invităm să rămâi pe aproape dacă vrei să vezi cum poți ilumina corect, dar și eficient o încăpere atât de importantă într-o casă.

Sumarul celor mai importante informații pe care le vei afla din articol:

  • Cum îți alegi corect iluminatul în living?

  • Stabilește obiectivele și apoi alege corpurile de iluminat

  • Indiferent de alegere, stabilește un stil adecvat pentru camera ta

  • Optează pentru corpuri de iluminat pentru living cu dimensiuni optime

  • Amenajarea sufrageriei cu sisteme și corpuri de iluminat living reglabile

 

Cum îți alegi corect iluminatul în living?

corpuri de iluminat living

Selectarea iluminatului pentru un spațiu în care stai atât de mult este un proces multi-fațetat. Și trebuie să fii atent la o mulțime de factori. Un prim aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este scopul încăperii. La acesta, se adaugă cantitatea de lumină pe care o dorești în cameră, temperatura de culoare, ce tip de produs alegi și scopul acestuia.

Spre exemplu, nu este destul să știi că îți dorești candelabre dacă nu aplici și restul criteriilor. Adică, trebuie să știi perfect dacă vrei ca lumina ta să fie rece sau caldă și dacă iluminatul tău trebuie să fie unul de sarcină sau decorativ. Încearcă să aplici aceste criterii tuturor proiectelor pe care le începi acasă pentru că scopul tău final va fi întotdeauna să asiguri confort vizual spațiului de acasă.
 

Stabilește obiectivele și apoi alege corpuri de iluminat living

becuri moderne sufragerie

Înainte de a începe să cauți corpuri de iluminat living, este esențial să îți pui următoarele întrebări: „Ce anume dorești să evidențiezi prin iluminatul ales? Vrei să creezi o atmosferă intimă sau mai degrabă o zonă de lucru? Este important să știi ce vrei să obții pentru a face alegerea corectă a corpurilor de iluminat.

Indiferent că vei opta pentru spoturi LED, veioze sau pentru diferite tipuri de iluminat montate pe perete ori direct pe tavan, este important să știi cum va arăta iluminarea în camera ta de zi. Mai precis, va trebui să definești fiecare zonă importantă a acelui living.

Pentru a stabili obiectivele de iluminat într-un living, este vital să iei în considerare activitățile desfășurate în fiecare zonă. De exemplu, dacă în sufragerie obișnuiești, printre altele, să citești, atunci iluminatul trebuie să fie mai intens în zona de lectură decât în restul încăperii. Și din acest motiv, adesea recomandăm produse LED puternice, precum gama de becuri LED sau chiar spoturi LED.

În schimb, dacă vrei lumină, dar nu îți dorești o încăpere extrem de intens luminată, atunci ai putea opta pentru iluminatul suspendat, precum cel oferit de gama de lustre LED. Sunt variante moderne, care asigură o lumină clară, intensă pentru interior, dar nu la fel de puternică ca lumina oferită de varianta spoturilor și a becurilor LED.
 

Indiferent de alegere, stabilește un stil adecvat pentru camera ta

design lustre LED lei

Care este stilul definitoriu al camerei tale? În general, pentru spații minimaliste recomandăm forme geometrice. Când nu ai atât de multe piese de mobilier, te poți juca și cu dimensiunea corpului LED.

Dacă ai un living cu un stil modern, atunci poate fi potrivit să alegi corpurile deosebite și atipice. În schimb, dacă stilul spațiului tău este mai clasic sau rustic, ar putea fi mai bine să alegi corpurile de iluminat cu detalii ornamentale și materiale tradiționale.

Candelabrele într-o cameră de dimensiune mare arată deosebit în jurul mesei. În schimb, o aplică LED va funcționa mai bine în spații mici. Acolo unde spațiul nu îți permite, integrează un corp discret, care să se poată integra perfect pe spațiul tău.

Ca alte tipuri de surse de iluminat, mai poți opta și pentru plafoniere LED încastrate în tavan. În acest fel, dispui de o sursa puternică de iluminat, fără să te incomodeze în vreun fel și vei putea crea și lumină localizată. Cele mai multe spoturi LED dintr-o plafonieră sunt reglabile, așa că poți îndrepta lumina acolo unde îți dorești.
 

Optează pentru corpuri de iluminat pentru living cu dimensiuni optime

Dimensiunea potrivită a produselor pentru iluminarea camerei de zi depinde de dimensiunea încăperii și de înălțimea tavanului. O regulă generală este ca diametrul corpurilor de iluminat să fie între 1/2 și 2/3 din lățimea mobilierului sau a încăperii. De asemenea, ar trebui să iei în considerare stilul decorului și lumina de care ai nevoie.

Când alegi corpuri de iluminat pentru living, ar mai trebui să iei în considerare și luminozitatea, temperatura de culoare și unghiul de iluminare. O temperatură de culoare mai caldă, de 2700K-3000K, este potrivită pentru o atmosferă mai primitoare, în timp ce o temperatură mai rece, de 4000K-5000K, poate fi mai potrivită pentru activități de lucru sau lectură.

Mai puțin important este locul (pe perete sau tavan) și mai mult contează unghiul de iluminare, fiindcă poate influența modul în care lumina se răspândește în încăpere. Prin urmare, va trebui să iei în considerare forma și dimensiunea încăperii atunci când alegi diferite corpuri de iluminat pentru living.
 

Amenajarea sufrageriei cu sisteme și corpuri de iluminat living reglabile

iluminare sufragerie casa

Amenajarea camerei de zi cu sisteme și corpuri de iluminat living reglabile îți oferă control asupra nivelului și calității luminii din încăpere. Practic, atunci când alegi, spre exemplu, spoturi LED reglabile poți crea diferite atmosfere și să le poți ajusta direcția luminii în funcție de activitățile pe care le desfășori în acel moment.

O lumină stratificată poate fi de ajutor în mai multe feluri. De exemplu, poți utiliza o iluminare generală pentru a ilumina întreaga cameră, iar apoi să adaugi iluminare suplimentară pentru a accentua anumite zone sau obiecte, cum ar fi o pictură sau o bibliotecă.

De asemenea, poți ajusta lumina pentru a crea o atmosferă mai caldă sau mai rece, în funcție de preferințele tale. Aceste opțiuni de iluminare stratificată îți oferă posibilitatea de a personaliza și îmbunătăți experiența timpului petrecut în living.

Indiferent de spațiul tău, la noi găsești corpuri de iluminat living potrivite!

Corpurile de iluminat sunt esențiale într-un living, trebuie să recunoști! Adaugă lumină, stil și setează ambientul. În funcție de tipul de produs ales, ele pot fi utilizate pentru a evidenția anumite zone sau obiecte din cameră, pentru a crea o atmosferă plăcută sau pentru a îmbunătăți funcționalitatea spațiului.

Investiția în iluminat LED merită din mai multe motive. LED-urile sunt mult mai eficiente energetic decât alte tipuri de corpuri de iluminat living, ceea ce înseamnă că vor reduce costurile tale de energie electrică.

Și, mai mult decât atât, LED-urile au o durată de viață mai mare și necesită mai puține înlocuiri, ceea ce face investiția mai rentabilă pe termen lung. În plus, fiind disponibile într-o gamă largă de culori și stiluri, se potrivesc absolut în orice aplicație și poți personaliza cu ușurință orice spațiu cu ajutorul acestor produse eficiente. Hai pe Ultrabright.ro să descoperi produsele tale LED preferate!
 

Suport clienti Luni-Vineri: 08.00-17.00

+40786512222 office@ultrabright.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!